Anrettet mad, mere appetitligt
Hej Alle
Jeg har haft en lidt travl uge, men har ventet tålmodigt til jeg havde tid til at kunne oprette dette indlæg :o)
Jeg elskerrrrrr at lave mad og være kreativ i køkkenet. Jeg elsker at anrette maden før den skal spises. Det er simpelthen bare det bedste !
Jeg føler ikke jeg har meget tid til at forberede mad i hverdagene. Specielt når man har et fuldtidsjob og små børn. Maden skal være hurtig klar, men jeg ligger meget vægt på sund mad. Det er vigtigt for mig at vi spiser varieret mad og ikke noget som tager 5 timer at tilberede.
I denne uge har den blandt andet stået på thai suppe som faktisk var RET nem og hurtig lavet. Jeg ELSKER thai mad og kunne leve af det HVERDAG.
Jeg vil gerne dele denne opskrift med jer, syntes den er værd at lave og nyde den i denne kolde vinter :o)
Kyllingegryde med kokos, til 4 personer
1 løg
2 fede hvidløg
1 rød og 1 grøn chili
1 stængel citrongræs
1 stykke galanga, 1 cm ( jeg brugte ingefær da jeg ikke kunne få fat på galanga )
2 tsk rød karrypasta
1 spsk jordnøddeolie
3 kaffirblade ( jeg brugte de tørrede blade )
5 dl hønsebouillon
3 dl kokosmælk
2 1/2 dl fløde
lidt fiskesauce
lidt limesaft
600 g kyllinge filet
125g champigion
2 tomater
3 forårsløg
lidt korriander som en topping
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens chilierne og halver dem. fjern frøstol og kerner og hak bælgerne fint. ( jeg brugte dog mindre chili for ikke at gør det for stærkt da mine børn også skulle spise suppen – så man vurdere selv hvor stærkt man ønsker suppen ) Rens citongræs, skyl og hak fint. Skræl galanga og hak også det fint. I mit tilfælde var det ingefær som jeg hakkede fint.
- Steg alle grøntsagerne med karrypastaen i jordnøddeolie. Tilsæt kaffirblade, og hæld bouillon over. lad det små koge i ca 15 min. Rør kokosmælk og fløde i, og lad det igen småkoge i ca 5 min. smag til med fiskesause og limesaft.
- skær kyllingebryst i stave. vask champigion og skær også dem i skiver. ( jeg snød lidt og købe de skårede champigion – men måtte alligevel skære dem mindre da der var store stykker ind i mellem ) Overhæld tomaterne med kogende vand og lad dem stå lidt tid. Fjern skindet af tomaterne og tag kerne ud. Skær dem i mindre stykker. Rens forårsløg og skær også dem i små stykker,
- Tilsæt krydderierne og det resterende og lad det koge til kyllingen er færdig.
- Servere med korriander og evt lime stykke :o)
Grøntsagstærte
I går stod den på grøntsagstærte og den er efterspurgt :o) Med min store research, og hvor det skal være hurtigt og nemt fandt jeg dette link
gocook.dk – og grøntsagstærte
Jeg gjorde min opskrift lidt anderledes, da jeg havde nogen frosne grøntsager i fryseren, så jeg gav det et kog. jeg brugte gulerødder, broccoli, blomkål, majs, ærter og forårsløg. Jeg kom også kyllingepølser i, som jeg skar i mindre stykker :o)
Tilbehør blev råkost som bestod af revet gulerødder og pink lady æbler. Dressing er cremefraise med purløg samt salt og peber :o)
vupti og bon appetit :o)
Hej Noreen. Dejligt at se og læse dine indslag, det er bare min Noreen som er så kreativ. Glæder mig til at læse mere. Knus fra Dorthe